Tips voor het maken van de Cito-toets

Als ouder wilt u het beste voor uw kind. Wat kunt u nu als ouder het beste doen voor uw kind zodat deze uitgerust en goed voorbereid begint aan de Cito-toets? U leest hieronder enkele belangrijke en bruikbare tips voor het maken van de Cito-toets.

 1. Bijles of training
  Bijles of training kan zorgen dat uw kind extra goed voorbereid aan de Cito-toets kan beginnen. Hiaten in de kennis van uw kind worden uitgebreid bekeken en problemen worden weggenomen. Vaak wordt er op scholen geen extra training meer gegeven voor de Cito-toets, daarom dient u dit zelf op tijd te regelen.
 2. Uitgerust beginnen
  Zorg dat uw kind voor de Cito-toets goed is uitgerust. Dat betekent dat u uw kind op tijd naar bed moet laten gaan, zodat het minimaal 8 uur slaap krijgt. Dit is vooral belangrijk in de week voor de Cito-toets.
 3. Op tijd vrije tijd
  Tussen het oefenen is het belangrijk om uw kind op tijd pauze te geven. Even helemaal iets anders doen. Gaan sporten of een boswandeling maken zijn goede voorbeelden van ontspannen.
 4. U dient zelf ontspannen te zijn
  Kinderen merken al snel dat u gespannen bent. Daarom is het belangrijk dat u zelf ook op tijd ontspant. Wanneer u stress hebt, voelt u kind dat aan en zal zelf ook gestrest raken.
 5. Ontspanningsoefeningen
  Reik uw kind ontspanningsoefeningen aan en oefen deze samen. Hierbij kunt u denken aan ademhalingsoefeningen en oefeningen waarbij de spieren worden ontspannen.
 6. Niet oefenen in de toetsweek
  Het wordt afgeraden om in de toetsweek zelf te gaan oefenen met uw kind. Na een lange toetsdag is het vooral belangrijk dat uw kind ontspant. Indien uw kind zelf aangeeft dat het wil oefenen kan dat, maar direct uit school eerst even ontspannen met bijvoorbeeld een glas drinken en een koekje.

2 thoughts on “Tips voor het maken van de Cito-toets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *